فضای مجازی

بایگانی

به گزارش واحد مرکزی خبر، سردار سرتیپ پاسدار اسماعیل احمدی مقدم در همایش تخصصی بررسی ابعاد شبکه های اجتماعی افزود : عمده تبادل اطلاعات در فضای مجازی در آمریکا صورت می گیرد و پشت صحنه آن نیز سرورهای اطلاعاتی آمریکا قرار دارند.
وی گفت: ما باید بدانیم قدرت های بزرگ با حسن نیت تولیدات فناوری و دانش خود را در اختیار دیگران قرار نمی دهند .
سردار احمدی مقدم گفت: امروز همین کارگاه های آشپزخانه ای تولید موادمخدر صنعتی که در اطراف مرتب کشف می کنیم عمدتا آموزش های ساخت آنها در فضای مجازی صورت می گیرد.
وی افزود: اساسا استخدام تروریست ها ، تامین منابع مالی و آموزش و تعیین هدف برای آنها از طریق همین شبکه های مجازی صورت می گیرد و کسی به صورت فیزیکی همدیگر را نمی بیند و نمی شناسد بلکه از طریق همین فضای مجازی این کارها انجام می شود .
فرمانده ناجا در ادامه گفت : اگر امروز کشورهای غربی این فناوری ها را در اختیار ما قرار می دهند برای این است که عادات ملل مختلف و سلایق را بدانند و بتوانند این سلایق را دستکاری کنند.
وی افزود : البته ارائه اطلاعات در سایت های جستجوگر نیز در همه کشورها یکسان نیست و اگر در سایت گوگل مطلبی را جستجو می کنیم مسلما در ایران درباره آن مطلب یکسری اطلاعات به شما می دهد و درباره همان مطلب در کشور ترکیه  اطلاعات دیگری به شما خواهد داد .
وی ادامه داد : هوشمندی این فناوری ها در حدی است که متناسب با سلایق این اطلاعات را ارائه کنند و مسلما در آینده این هوشمندی ها بیشتر خواهد شد .
 فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران گفت: امروزه قدرت اطلاعاتی، فرهنگی و رسانه ای شالوده قدرت در جهان را تشکیل می دهد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ، سردار سرتیپ پاسدار اسماعیل احمدی مقدم در همایش تخصصی بررسی ابعاد شبکه های اجتماعی افزود: اتفاقا کشور ما در مباحث قدرت اطلاعاتی ، فرهنگی و رسانه ای توانمندی و استعدادهای بسیار خوبی دارد .
وی در ادامه به تهدیدات شبکه های اجتماعی اشاره کرد و گفت: ایجاد باندهای جرم و جنایت ، کلاهبرداری ، تاسیس شرکت های هرمی ، خلق افراد مجهول‌الهویه و غیرواقعی ، آبروبری ، جرایم ضد اخلاقی ، تشکیل باندهای فساد ، نفوذ و سرقت اطلاعات و شبکه‌ های تهیه و توزیع مواد مخدر از جمله تهدیداتی است که در فضای مجازی صورت می‌گیرد که کشور ما نیز از این تهدیدات معصون نیست.
احمدی مقدم ادامه داد: نمی‌خواهم بگویم که این تهدیدات زیاد است اما تعداد آنها قابل توجه است.
فرمانده نیروی انتظامی درباره فرصت ‌های شبکه‌های اجتماعی نیز گفت : این شبکه ها فرصت های نیز دارد که ما بخشی از این فرصت ها را تاکنون شناخته ایم و از آن استفاده کرده ایم که رساندن صدای انقلاب به جهانیان از جمله این فرصت هاست.
وی افزود: اکنون که شبکه‌ های پرس‌تی ‌وی و العالم از طریق ماهواره‌ها نمی‌تواند اخبار خود را به گوش جهانیان برساند از شبکه‌های اجتماعی به عنوان پلی برای ایجاد ارتباط استفاده می‌کنیم.
فرمانده ناجا ادامه داد: دیپلماسی عمومی و دفاع فرهنگی از دیگر کاربردهای شبکه‌ های اجتماعی است.
احمدی ‌مقدم در ادامه با بیان اینکه نگاه اسلام هیچگاه نسبت به  شبکه ‌های اجتماعی منفی نبوده است گفت: اسلام دینی نیست که از پیشرفت تکنولوژی و حتی از تولیدات فرهنگی آنها هراسی داشته باشد.
وی افزود: البته ما باید تلاش کنیم میزان توفیقاتی که در این زمینه بدست می آوریم بیشتر شود چرا که گاهی جنبه منفی یک ابزار غلبه پیدا می کند.
وی با بیان اینکه این شبکه‌ ها مانند چاقو هستند به طوری که با چاقو هم می‌توان میوه پوست کند و هم می‌توان آدم کشت گفت: زمانی که نسل سوم تلفن همراه به بازارآمد افرادی اظهار نگرانی کردند اما باید بدانیم که این وسایل نیستند که اشکال دارند بلکه نحوه استفاده از آنهاست که می‌تواند مشکل‌ساز شود.
سردار احمدی مقدم در ادامه به اظهارات اخیر مقامات آمریکایی اشاره کرد و افزود: آنها دروغ می‌گویند که دنبال براندازی نظام جمهوری اسلامی نیستند بلکه زورشان نمی رسد.
وی گفت: ۳۵ سال است که نقشه می‌کشند جمهوری اسلامی را زمین بزنند و کافی است به اظهارات آنها در سال ۸۸ نگاه کنیم که مدام حرف از براندازی نظام می ‌زدند.
سردار احمدی مقدم ادامه داد: بنابراین ما باید روی قوت ها و توانمندی های خود حساب کنیم.  
فرمانده ناجا با بیان اینکه ما برای استفاده از شبکه‌ های اجتماعی به راهبردی هوشمندانه و فرصت محور نیاز داریم گفت: بهره گیری از شبکه‌ های اجتماعی را نمی‌توان از اساس نهی کرد چون این کار نه ضروری است و نه اینکه شدنی است بلکه باید تهدید های آن را بشناسیم و به مدیریت تهدید ها بپردازیم.
وی افزود: شورای عالی فضای مجازی یکی از دستگاه های است که می‌تواند در بحث استفاده از شبکه ‌های اجتماعی ، سیاست‌گذاری و راهبردها را مشخص کند.
وی ادامه داد : ما نباید در این خصوص اسیر بلاتکلیفی شویم .
سردار احمدی مقدم با بیان اینکه ما به عنوان یک دستگاه امنیتی هیچ نگرانی نسبت به شبکه‌ های اجتماعی نداریم گفت : ممکن است جرایمی در این شبکه‌ ها اتفاق بیفتد اما هیچ خطری از طریق این شبکه‌ ها اساس نظام را تهدید نمی‌کند چون ریشه های این نظام بر خواست و اراده مردم است.
باید از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی استفاده شود
فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران گفت: شبکه‌های فضای مجازی تهدید‌ها و فرصت‌هایی دارند که باید از فرصت‌های آنها به نحو مطلوب استفاده کنیم.
سردار احمدی مقدم در پاسخ به سوال خبرنگاری که درباره رصد شبکه‌ های مجازی پرسید افزود: گروه‌ های سیاسی با استفاده از شبکه‌های اجتماعی زمانی می‌توانند به نتیجه دلخواه خود برسند که نارضایتی در جامعه وجود داشته باشد و آنها این نارضایتی را تبدیل به موج کنند.
وی گفت: البته ظاهر قضیه تنها استفاده از شبکه‌های اجتماعی است در حالی که پشت سر آن کارهای اطلاعاتی صورت گرفته و شبکه ‌های سازمان یافته فعالیت می‌کنند.
فرمانده نیروی انتظامی افزود: ما زمانی باید نگران شبکه‌ های اجتماعی باشیم که نارضایتی در جامعه وجود داشته باشد که به آن پاسخی داده نشود.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران نگران شبکه‌های اجتماعی نیست چرا که بعد از فتنه ۸۸ صد ها فراخوان در این شبکه‌ها داده شد اما اجابتی صورت نگرفت.
احمدی‌مقدم درباره فعالیت شبکه‌ های ضددین در فضای مجازی نیز افزود: وظیفه ما رصد فضای مجازی است و اگر به مجرمی برخورد کردیم آن را دستگیر و در اختیار مراجع قضایی قرار می‌دهیم.
وی بار دیگر بر ممنوعیت عضویت در شبکه‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: به دلیل کثرت تعداد آنها عملا برخورد با اعضاء این شبکه‌ها اجرا شدنی نیست.
فرمانده نیروی انتظامی در پاسخ به این سؤال که نظر شما درباره عضویت اعضای هیئت دولت در شبکه‌های اجتماعی چیست گفت: همانگونه که قبلا گفته ‌ام دولتمردان هم باید قانون را رعایت کنند و در اجرای قانون نسبت به مردم پیشگام باشند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که درباره احتمال رفع فیلتر از فیس ‌بوک و تویتر پرسید افزود: شورای عالی فضای مجازی مسئول رسیدگی به این امر است اما ما با عنوان نیروی انتظامی نگاه سیاه و سفید به ماجرا نداریم و نه کاملاً موافق و نه کاملا مخالف هستیم.
سردار احمدی مقدم درباره درج آگهی‌های غیرمجاز و مجرمانه در فضای مجازی و روزنامه ‌ها گفت : آگاهی بخشی به مردم، می‌تواند از مضرات این آگهی ‌ها بکاهد ، ضمن اینکه دستگاه‌های مربوط باید برای آن مقررات سختگیرانه ‌ای در نظر بگیرند که هر کس هر آگهی را نتواند در هر جایی منتشر کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا نیروی انتظامی مسئول ارسال پارازیت بر امواج ماهواره ‌ای است افزود: ناجا هیچ مسئولیتی در این خصوص ندارد.
فرمانده ناجا در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره اینکه نظر شما درباره سرپرستی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بر شورای عالی فضای مجازی چیست گفت : به علت استعفاء دبیر قبلی شورای عالی ، به ناچار وزیر به عنوان سرپرست انتخاب شده است و چون عزل و نصب رئیس شورا در خود شورا تصمیم‌گیری می ‌شود و این شورا تاکنون جلسه‌ ای نداشته انتخاب رئیس آن به تأخیر افتاده است.

  • سعید نصراصفهانی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی